RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Intelsjefen mer optimistisk enn på lenge

Sist oppdatert:
Konsernsjefen for verdens ledende mikroprosessorprodusent Intel, ser nå tegn til økte teknologi-investeringer neste år. Dette er de mest optimistiske tonene på lenge fra Intel
- Forhåpentlig vil vi begynne å se noe forretningsvekst i 2004. Vi ser noen spredte tegn på det, men jeg forventer en stor, stor oppgangssyklus. Jeg tror vi vil se økte investeringer i USA fremover, sier den mektige Intelsjefen Craig Barrett om uviklingen i USA fremover.

Intel er ofte ansett som en av de viktigste indikatorene på tilstanden i det amerikanske næringslivet, på grunn av sin ledende rolle som leverandør til teknologimarkedet. Intels mikroprosessorer er å finne i fire av fem solgte datamaskiner i verden.

Ifølge Reuters er kommentarene til Barrett noe mer positive enn hva Intels finansdirektør Andy Bryant kom med i oktober. Bryant uttrykte da forsiktighet i forhold takten i de amerikanske bedriftenes investeringer.

Barretts kommentarer er på linje med hva leder av den gigantiske PC-produsenten Hewlett-Packard, Carly Fiorina, kom med onsdag denne uken.

- Vi har ikke regnet med noen stor forbedring i bedriftsmarkedet, men jeg mener det er riktig å si at folk er i ferd med å bli stadig mer optimistiske, sa Fiorina onsdag ifølge Reuters.

Intelsjefen uttalte seg i går kveld norsk tid i forbindelse med et analytikermøte. Barrett sa blant annet at han så indikasjoner verden over på ny vekst for teknologisektoren. I tillegg har myndighetene i Europa og Asia begynte å investere i teknologiinfrastruktur.

For sin egen bransje, halvlederindustrien, ser Barrett nå relativt robust vekst, etter tre år med fall.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere