RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Intensjonsavtale på 100 millioner kroner

Sist oppdatert:
Hallgeir Skogens Grenland Group har inngått intensjonsavtale på en Tyrihans-kontrakt verdt 100 millioner kroner. Les mer her:
Grenland Group melder i dag at de har inngått en intensjonsavtale med FMC Kongsberg Subsea. Avtalen gjelder fabrikasjon, sammenstilling og testing av fem store undervannsstrukturer til Statoils Tyrihans-prosjekt på Haltenbanken, heter det i meldingen.

Undervannsstrukturene som Grenland Group skal produsere og sammenstille, vil ha en totalvekt på 2000 tonn og levering av undervannsstrukturene er satt til våren 2007.

Estimert kontraktsverdien vil ligge i størrelsesorden på rundt 100 millioner kroner.

Grenland Group skal bygge stålstrukturene ved sine verksteder i Grenland og Tønsberg. Hovedsammenstilling av strukturene skal utføres ved anlegget i Tønsberg hvor Grenland Group har svært egnede lokaler for slik fabrikasjon og påfølgende testing.

Olje- og gassfeltet Tyrihans skal bygges ut med fire undervanns-stasjoner for produksjon og gassinjeksjon samt én stasjon for injeksjon av sjøvann. Havdypet i området er rundt 300 meter.

- Grenland Group er meget tilfreds med å kunne være en sentral leverandør til FMC Kongsberg Subsea og Statoil på dette store utbyggingsprosjektet, skriver selskapet i en melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere