RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Intensjonsavtale til Prosafe

Sist oppdatert:
Prosafe har inngått en intensjonsavtale med BG International Limited til en verdi på 14,6 millioner dollar
BG International Limited og Prosafe Rigs Limited har inngått en intensjonsavtale, heter det i en børsmelding fra selskapet. Prosafe Rigs Limited er et heleid datterselskap av Prosafe ASA. Intensjonsavtalen gjelder bruk av den halvt-nedsenkbare riggen Safe Scandinavia for bolig- og servicestøtte i forbindelse med Armada/Maria-utbyggingen i den britiske delen av Nordsjøen.

Kontrakten har en fast varighet på 56 dager og er delt opp i to faser: 23 dager med oppstart 12. juli 2006, og de resterende 33 dager i løpet av første kvartal 2007. BG International Limited kan utøve opsjoner, forutsatt at riggen er ledig.

Potensiell kontraktsverdi, inklusive mobilisering og demobilisering, er 14,6 millioner dollar.
Kontrakten beviser at markedet for denne typen rigger er sterkt, spesielt i Nordsjøen. Prosafe har fortsatt tre rigger som er ledig i mesteparten av 2007, og er i en utmerket posisjon til å dra nytte av et sterkt marked med stadig høyere dagrater.

Etter denne kontraktstildelingen har Prosafe sikret en riggutnyttelse på 92 prosent i 2005.
Markeds-utsiktene for bolig- og servicerigger er positive også på lang sikt, og forretningsområdet har allerede nå sikret en riggutnyttelse på 91 prosent i 2006, 64 prosent i 2007 og 34 prosent i 2008, heter det i meldingen fra Prosafe.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere