*Nettavisen* Nyheter.

Interessant at kvinner ser mer reality

Flere kvinner enn menn sitter klistret foran romantikk i ”Ungkaren”, gårdsliv i ”Farmen”, sult i ”Robinsonekspedisjonen” og kuldegysninger i ”71” grader nord. - Interessant, mener medieprofessor Trine Syvertsen.

20.06.08 11:04

Reality-seriene tar for seg av kvinnenes ansvarsområde. Det mener Medieprofessor Trine Syvertsen ved Universitetet i Oslo.

– Generelt er det små forskjeller mellom kjønnene når det gjelder TV-titting, særlig i Norge. Derfor er disse reality-seertallene ekstra interessante, sier medieprofessor Trine Syvertsen ved Universitetet i Oslo til Aftenposten.

Kjønnsforsker Wenche Mühleisen, som disputertet på kvinnelige programleder, tror at realityseriene bekrefter den tradisjonelle kjønnssosialiseringen, der kvinnene oppfordres til å ta ansvar for det sosiale og det følelsesmessige. Det er også kvinnene som tar vare på forholdene mellom mennesker.

–Realityserier handler i stor grad om samtaler, relasjoner, konfliktløsning og hverdagslige konflikter i en dramaturgisk fortettet ramme, sier Mühleisen til Aftenposten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.