RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Interessant at kvinner ser mer reality

Sist oppdatert:
Flere kvinner enn menn sitter klistret foran romantikk i ”Ungkaren”, gårdsliv i ”Farmen”, sult i ”Robinsonekspedisjonen” og kuldegysninger i ”71” grader nord. - Interessant, mener medieprofessor Trine Syvertsen.

Reality-seriene tar for seg av kvinnenes ansvarsområde. Det mener Medieprofessor Trine Syvertsen ved Universitetet i Oslo.

– Generelt er det små forskjeller mellom kjønnene når det gjelder TV-titting, særlig i Norge. Derfor er disse reality-seertallene ekstra interessante, sier medieprofessor Trine Syvertsen ved Universitetet i Oslo til Aftenposten.

Kjønnsforsker Wenche Mühleisen, som disputertet på kvinnelige programleder, tror at realityseriene bekrefter den tradisjonelle kjønnssosialiseringen, der kvinnene oppfordres til å ta ansvar for det sosiale og det følelsesmessige. Det er også kvinnene som tar vare på forholdene mellom mennesker.

–Realityserier handler i stor grad om samtaler, relasjoner, konfliktløsning og hverdagslige konflikter i en dramaturgisk fortettet ramme, sier Mühleisen til Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere