Interfax: - Ingen lett seier for Vesten i Syria

Moskva (NTB-AFP): Syrerne har et sterkt nok forsvar til å forhindre at vestlige land vinner en lett seier hvis de angriper Syria, skriver det russiske nyhetsbyrået Interfax. Ifølge byråer råder regimet i Damaskus blant annet over solid luftvern.

Interfax oppga tirsdag «en militærdiplomatisk kilde» som kilde for meldingen om at president Bashar al-Assads regime er godt rustet til å møte en eventuell intervensjon. Flere vestlige land med USA i spissen vurderer flyangrep mot mål i Syria.

- Rakettsystemet Buk-M2E, som har flere ulike funksjoner, og annet luftvern som de syriske styrkene har, vil gi aggressorene svar på tiltale, sier diplomaten Interfax har snakket med.

Regjeringsstyrkene skal ha opptil ti batterier av typen BUK-M2E.

Dette er mellomdistanseraketter som kan brukes mot krysserraketter og bemannede så vel som ubemannede fly. Denne rakettypen er av sovjetisk opprinnelse og ble tatt i bruk av sovjeterne fra 1979 av.

Russiske talsmenn har sagt at bruk av militær makt mot Russlands gamle allierte i Assad-regimet vil få «katastrofale følger» for regionen som rammes. Russland vil ikke la seg trekke inn i en slik konflikt, blir det fastslått. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.