RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Intern dragkamp i regjeringen om bøndene

Oslo (NTB): En intern dragkamp i regjeringen om hvor mye som skal gis er årsaken til at statens tilbud til bøndene i årets jordbruksoppgjør er blitt utsatt.

Ifølge Nationen kjemper landbruksminister Lars Peder Brekk fra Senterpartiet en knallhard kamp for mer penger til jordbruksoppgjøret enn hva Arbeiderpartiet og SV er villig til å gi.

Derfor kom ikke statens svar på bøndenes krav på 2,2 milliarder kroner som lovet tirsdag. De færreste tror det kommer onsdag heller.

Småbrukarlagsleder Ole-Anton Teigen tar utsettelsen som «et godt tegn».

I fjor gikk det tre dager på overtid før statens tilbud til bøndene kom. Det ble et rekordoppgjør.

? Det er åpenbart at Senterpartiet ikke gir seg lett i disse sakene. Vi får håpe de ikke selger seg billig denne gangen heller, sier en sentral kilde på bøndenes side til avisen.

Dragkampen skal blant annet stå om jordbruksoppgjøret både skal kompensere for lønns- og kostnadsvekst, eller bare for lønnsveksten. Fra Sp-hold skal det bli presset kraftig på for at jordbruksoppgjøret skal ta høyde for begge deler. Men etter det Nationen kjenner til skal SV og Ap ikke være åpne for å kompensere kostnadsveksten fullt ut. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere