RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Internasjonal inspirasjon

Sist oppdatert:
VALLHALL (vif-fotball.no): Vålerenga har over 20 spillere på ulike landslag. – Udelt positivt, mener VIF-trenerne.

- Vi merker det veldig godt når noen har prestert godt på landslaget. Da kommer de hjem med mye selvtillit og glød som smitter over på resten av gruppa, sier hovedtrener i Vålerenga, Tor Ole Skullerud, til vif-fotball.no.

Seks mann for Norge
Syv Vålerenga-spillere har vært i Norges a-landslagstropp denne sesongen. I tillegg er Luton Shelton fast inventar i Jamaicas landslagstropp. Skullerud, som selv har vært aldersbestemt landslagstrener i flere år, er klar på at landslagsspill er viktig også for spillerne under a-landslagsnivå.

- For de yngste spillerne er landslagene en viktig arena der de får kjenne på nivået internasjonalt. Her hjemme er kanskje 2. divisjon det høyeste nivået de spiller på, mens de gjennom spill på landslaget får matchet seg mot Europas beste ungdomsspillere, forteller han.

- Dermed ser det hvor lista ligger internasjonalt.

Lærdom og inspirasjon
Hovedtrener for Vålerengas U-gruppe, Andreas Holter, deler Skulleruds tanker. Vålerenga har også mange spillere i sjiktet under landslaget. Holter tror spillerne som er på samlinger har en positiv innvirkning på disse.

– Gutta som er på landslagsamlinger tar forhåpentligvis med seg mye lærdom og inspirasjon hjem. De er forbilder for resten av spillerne i klubben og viser at det er mulig å ta steget opp om man jobber hardt nok, sier han til vif-fotball.no.

– Dessuten er det god reklame for klubben at vi har så mange landslagspillere. Det viser at vi jobber riktig.

Spillere på alle landslag
Vålerenga har hatt 14 spillere på aldersbestemte landslag i år og er representert på alle alderstrinn fra G15 til U21 med spillere i alle posisjoner på banen.

– Det er ikke tilfeldig. Vi prøver å utvikle spillere i alle posisjoner og omskolerer spillere om vi har dårlig dekning på enkelte plasser, forteller Holter.

– Enkelte kristiske røster hevder at vi fisker ferdige spillere. Det er helt feil. Landslagspillerne våre har enten vært i klubben fra de var knøtter eller kommet hit når de var 13-14 år. De fleste kommer hit når det er naturlig for dem å begynne med elleverfotball og da er de ved et skille uansett.

Utfordring
Nesten halve Vålerengas juniortropp er landslagspillere. Det skaper utfordringer i treningsarbeidet.

– I perioder med mange spillere på landslagsamlng har vi slitt litt. Treningsukene har vært dårligere og belastningen stor på spillerne som er igjen. I tillegg til at vi må unnvære spillerne mens de er på samlinger, må de ofte tas hensyn til før og etter. Men det er en positiv utfordring som vi tar på strak arm.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere