RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Internasjonal krise kan presse kronen

Oslo (NTB): En vedvarende økonomisk krise i resten av verden kan presse kronekursen og svekke norsk konkurranseevne. Norge er ikke immunt, sier investeringssjef.

Steven Desmyter i det britiske investeringsselskapet Man Investment er bekymret for gjeldssituasjonen i en rekke land og spår at krisen vil vare i 15 år, melder NRK. Desmyter er sjef for Norden og Benelux-landene i Man.

Han mener Norge også vil merke den politiske uroen. Og det er nettopp den økonomiske og politiske stabiliteten som kan bli vår hemsko.

- På grunn av sunne statsfinanser og oljefondet blir Norge sett på som en trygg havn. Investorene vil plassere pengene sine der de antas å være trygge. Det gjør at kronekursen styrker seg. Vårt syn er at kronen vil fortsette å styrke seg, forklarer Desmyter.

En styrket kronekurs vil igjen svekke konkurranseevnen til norsk industri, og Desmyter mener Norge også kan få problemer med deflasjon, det vil si fallende priser.

- Men i forhold til problemene som andre land sliter med er dette småtterier. Det dere opplever er i realiteten luksusproblemer, legger han til. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere