*Nettavisen* Nyheter.

Internasjonal prestisjepris til norsk mobiltjeneste

Foto: (Bipper)

- Dette er utrolig stort, sier trebarnsmor og gründer Silje Vallestad (31).

16.02.10 17:58

Det norske mobilselskapet Bipper stakk av med en prestisjefull innovasjonspris på verdens største mobilmesse i Barcelona mandag.

- Dette er utrolig stort, sier mobilgründer og trebarnsmor Silje Vallestad (31) i Bipper til Nettavisen.

Danket ut 250 konkurrenter

For det er ikke barnemat å stikke av med en Mobile Premier Awards-pris. Kåringen skjedde under mobilmessen Mobile World Congress, som i disse dager går av stabelen i Barcelona.

Det norske selskapet danket ut 250 andre nominerte, og stakk av med innovasjonsprisen for beste oppstart. Tjenesten Bipper trakk det lengste strået etter å ha blitt vurdert på bakgrunn av originalitet, markedspotensial og innovasjon.

Bipper er det eneste av 20 finalister hvor produktet foreløpig ikke er lansert, men gikk likevel til topps i konkurransen.

- Hvorfor vinner Bipper når produktet ikke engang er lansert?

- Det er et veldig godt spørsmål! Jeg stilte meg selv det samme da jeg så de andre finalistene. Alle de andre finalistene har lansert og har mange tusen kunder, så hvorfor vinner vi? Men jeg tror det er to ting - innovativitet og at vi gjør noe helt nytt som fungerer på alle plattformer i hele verden, sier Vallestad.

For mens mange av konkurrentene har fokus på applikasjoner, er Bipper en tjeneste som kan brukes med alle mobiltelefoner og mobiloperatører verden over.

Gir foreldre kontroll

Når Bipper lanseres, vil selskapet nemlig tilby en mobiltjeneste som skal gi barn en tryggere mobil hverdag gjennom en løsning som gjør at foreldre kan bestemme hvordan eget barn skal kunne bruke mobiltelefonen.

- Gjennom et tynt ekstra simkort og en portal på internett vil foreldre kunne ha oversikt over og styre til hvem, når og hvor mye barnet kan bruke telefonen. Tjenesten inkluderer også en trygghetsalarm og en lokaliseringstjeneste, sier Vallestad.

Får masse oppmerksomhet

Det er rundt et år siden Silje Vallestad først lanserte ideen om Bipper, og nå er drømmen i ferd med å gå i oppfyllelse for den unge mobilgründeren.

- For oss er dette en milepæl og utrolig morsomt! Erfarne bransjefolk har vurdert Bipper opp mot 250 andre nominerte oppstartsbedrifter og funnet at vi er den mest innovative mobilløsningen med størst potensial. Dette er en viktig bekreftelse om at vi er på veldig rett vei, sier Vallestad.

Hun legger ikke skjul på at prisen har gjort årets Mobile World Congress til en hektisk affære.

- Vi løper fra møte til møte og får henvendelser fra ledelsen i mange multinasjonale selskaper. Det er utrolig morsomt og vi har fått en fantastisk mottakelse her i Barcelona, sier hun.

- Familien skal ha råd til Bipper

Bipper skal lanseres i Norge i løpet av våren 2010 og i USA i august, men Vallestad ønsker ikke å si noe om eksakt når norske foreldre kan ta kontroll på barnas mobilbruk. Men én liten detalj kan hun likevel røpe.

- Bipper er være noe familien skal ha råd til. Det er ingen sammenlignbare tjenester i verden, men vi legger oss prismessig under tjenester som kan minne om Bipper. Dette skal være en tjeneste for alle, sier Vallestad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.