RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Internasjonal romstasjon har fått kvinnelig sjef

Sist oppdatert:
Moskva (NTB-Reuters-AFP): For bare andre gang i sin historie har den internasjonale romstasjonen ISS fått kvinnelig sjef. Amerikanske Sunita Williams skal lede arbeidet om bord i stasjonen fram til januar neste år.

Hun overtok kommandoen mandag, samtidig som hennes landsmann Joe Acaba og russerne Gennadij Padalka og Sergej Revin vendte tilbake til jorda med en romkapsel av typen Sojuz. Om bord i ISS er også japanske Aki Hoshide og russiske Jurij Malentsjenko.

Den russiske Sojuz-kapselen landet helt etter planen på steppene i Kasakhstan. Den dalte til jorda under en enorm fallskjerm, og få sekunder senere var et helikopter på plass for å ta se av de tre romfarerne.

- Det er fint å være hjemme på jorda igjen, sa Joe Acaba. Siden de amerikanske romferjene ble tatt ut av tjeneste for godt i fjor, er USA helt avhengig av Russland for å fly sine astronauter opp til romstasjonen.

Acava, Padalka og Revin vendte tilbake til jorda eter å ta tilbrakt 123 dager om bord i ISS. Romstasjonen er et samarbeidsprosjekt mellom 15 land, den går i bane 385 kilometer over jorda og har så langt kostet 570 milliarder kronmer å utvikle. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere