*Nettavisen* Nyheter.

Internasjonale eksperter utreder norske lyntog

Foto: WOLFGANG KUMM (EPA)

Verdens fremste togeksperter skal utrede høyhastighetsbane i Norge på oppdrag for Jernbaneverket.

31.08.10 09:51

Oslo (NTB): Jernbaneverket samlet mandag noen av verdens aller fremste høyhastighetsbaneeksperter for å vurdere hvordan framtidens norske jernbanenett skal være. Kommunikasjonsrådgiver for høyhastighetsbaneutredningen i Norge, Lisbet Kierulf Botnen, opplyser til Nationen at Jernbaneverket, i tillegg til en styringsgruppe, også har dannet et eget ekspertpanel som skal være med å utrede høyhastighetsbane i Norge.

- I dette panelet, som hadde sin første samling mandag, har vi samlet baneeksperter fra både inn- og utland, sier Botnen.

Ekspertpanelet består av åtte personer, der halvparten er hentet inn fra ulike utenlandske baneprosjekter. Panelet har ingen leder og vil operere mye på egen hånd.

- Det er egentlig utrolig at vi har greid å samle disse ekspertene til møte i Oslo, sier Botnen, som opplyser at denne ekspertgruppa skal ha et par samlinger i året.

- Det er markedet som i all hovedsak avgjør framtidens togsatsing i Norge og det vil være opp til politikerne i etterkant å vurdere høyhastighetsutredningen vi legger fram om halvannet år, sier Botnen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.