RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Rick Bowmer (Ap)

Internasjonale observatører ikke imponert over USA-valg

Sist oppdatert:
Setter fingeren på flere forhold.

Washington (NTB-AFP): Internasjonale valgobservatørene har flere innvendinger mot valgavviklingen i USA. Selv ble de erklært uønsket i åtte delstater.

En gruppe valgobservatører fra Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE), mener valget i hovedsak ble avviklet på «profesjonelt vis», men setter samtidig fingeren på en rekke forhold de mener var uheldige.

- Det er reell bekymring knyttet til forhold som stemmerett, nøyaktighet i velgermanntallet, åpenhet rundt valgkampfinansieringen, prosedyrer for fintelling og de internasjonale valgobservatørenes tilgang, sier lederen for OSSE-observatørene, Daan Everts.

OSSE-observatørene peker blant annet på at mange velgere sto oppført i velgermanntallet i flere delstater, mens rundt 50 millioner av de 237 stemmeberettigede ikke var registrert i det hele tatt og derfor heller ikke kunne avgi stemme.

OSSE reiser også spørsmål ved den ulike praksisen som hersker når det gjelder krav til identifikasjon ved valglokalene, der mange velgere ble bortvist. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere