Gå til sidens hovedinnhold

- Interne konflikter ødelegger KrF

Det mener KrF-ordfører. Nå rømmer velgerne fra partiet.

På Vårt Lands januarmåling får Kristelig Folkeparti bare 4,9 prosents oppslutning. Det er ned 0,2 prosentpoeng siden desembermålingen, og nok et eksempel på dårlige meningsmålinger for partiet.

Det er tredje gang at partiet har sett firetallet på avisens meningsmålinger siden valget i september i fjor ga partiet 5,5 prosent.

- Jeg tror den splittelsen som vi finner i partiet, er den viktigste årsaken til at vi sliter. Den har vært veldig ødeleggende, sier Kjell Lode, som er KrF-ordfører i Fræna i Møre- og Romsdal.

Han mener det er en tillitskrise mellom deler av partiets grunnfjell og partiledelsen, og tror at mange KrF-velgere etterlyser et parti som våger å ta upopulære standpunkt.

- Dilemmaet for partiet er at en svikter sine egne ved å ikke snakke om temaer som ekteskapslov, alkohol, Israel og abort mens en ikke når ut til flere ved å fokusere på disse sakene, sier Lode, og mener partiet må begynne å lete etter standpunkt som folk kan slutte seg til.

På januarmålingen for Vårt Land går for øvrig Senterpartiet mest fram med 2,1 prosentpoeng til en oppslutning på 6,1 prosent. Fremskrittspartiet følger deretter med en framgang på 1,1 prosentpoeng til 22,9 prosent.

Arbeiderpartiet og SV går mest tilbake med henholdsvis minus 1,5 og 0,6 prosentpoeng til en oppslutning på 35,4 og 6,2 prosent.

For de øvrige partiene er det bare små endringer. (©NTB)

Kommentarer til denne saken