RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Internett styrer oss

Sist oppdatert:
I en ny norsk undersøkelse kommer det frem at mange av oss lar internett styre mange av våre valg.

4.589 brukere av SOL har vært med i en undersøkelse om hvordan nettets betydning var i forhold til skifte av jobb, bil, hus, utdanning og lignende.

Nesten halvparten synes nettet er viktig
- 27 prosent av de spurte hadde skiftet bosted siste to år. 41 prosent av disse hadde hatt nettet som avgjørende eller viktig betydning.

- 43 prosent av de som haddde kjøpt bil de siste årene oppgav at nettet hadde hatt avgjørende eller viktig betydning for valget av bil.

- 40 prosent av de som hadde søkt informasjon om egen sykdom mente nettet var avgjørende/viktig.

- Når det er snakk om spørsmål rundt videreutdannelse eller andre karrierefremmende tiltak, mente 40 prosent at nettet var viktig. Derimot var nettet mindre viktig i valg av skole og utdannelse, jobbskifte og barnehageplass.

Bedre enn i USA
En lignende undersøkelse er ifølge Forbruker.no utført i USA. Konklusjonen er at nordmenn i langt større grad enn amerikanere tillegger nettet vekt i valg. Det var bare på utdanning at amerikanerne benyttet nettet mer enn nordmenn.

- En viktig årsak er at internettutbredelsen i Norge er og har vært ekstremt høy. Nær tre millioner nordmenn bruker nå Internett regelmessig, og hele 3,2 millioner har tilgang til nettet, sier Gurli Høeg Ulverud, informasjonssjef i Eniro Norge.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere