Gå til sidens hovedinnhold

Internettgiganter krever endringer i personvernlovene i USA

Washington (NTB): Apple, Google og Facebook er blant teknologiselskaper som krever at president Barack Obama endrer amerikanske overvåkingslover.

Apple, Google, Microsoft, Facebook, Yahoo, LinkedIn, Twitter og AOL sender mandag et åpent brev til president Barack Obama og til Kongressen, skriver The Guardian.

Der ber de om store endringer i amerikanske overvåkingslover, og de foreslår et internasjonalt forbud mot å samle inn store mengder data uten spesifikke mål. Slik vil de sørge for at folk fortsetter å stole på internett som kommunikasjonskanal.

«I mange land har balansen vippet for mye mot staten og bort fra individers rettigheter - rettigheter som er garantert i grunnloven vår», skriver de.

Brevet er et svar på de mange avsløringene som har kommet om amerikansk etterretning etter at Edward Snowden lekket tusenvis av hemmeligstemplede dokumenter fra den amerikanske signaletterretningstjenesten NSA.

«Staten burde begrense overvåkingen til spesifikke, kjente brukere. Den burde ikke drive med masseinnsamling av internettkommunikasjon», er et av forslagene i brevet. (©NTB) (©NTB)

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg