RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Internetthandlingen har revolusjonert Oslo Børs

Sist oppdatert:
Internettmeglerne fortsetter å styrke posisjonen sin på Oslo Børs. Nordnets Lars Thorstensen anslår at over halvparten av aksjetransaksjonene på Oslo Børs skjer over internett
Revolusjonen i aksjemarkedet, som man snakke om får noen år siden, ser nå ut til å ha slått fullt ut. Meglerhuset Nordnets norske salgs- og markedssjef, Lars Thorstensen, anslår at over halvparten av aksjetransaksjonene på Oslo Børs nå går over internett.

I mars var handelen hos de fire aktørene som driver med ren internetthandel på det norske markedet, Nordnet, NetFonds, Stocknet og Skandiabanken, på 211.632 transaksjoner, mot 183.241 i februar. Internettmeglerne stod dermed for 27,15 prosent av antall transaksjoner på Oslo Børs i mars måned, mot 26,83 prosent i februar. Tar man videre med internetthandlingen gjennom aktører som driver både med tradisjonell handel og internetthandel, blir internett-transaksjonene på over 50 prosent av handelen på Oslo Børs.

- Ser man tre år tilbake er det en revolusjon vi har vært igjennom, sier Thorstensen til iMarkedet.

I mars var de rene internettmeglernes handelsvolum 11,7 milliarder kroner, tilsvarende en andel på 6,81 prosent.

Thorstensen sier videre til iMarkedet at han tror den harde konkurransen på aksjemegling over internett vil fortsette.

- I alle fall i 2004 vil konkurransen fortsatt være hard, sier Thorstensen, som påpeker at det viktigste for hans kunder nå er tilbudet om nye tjenester og produkter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere