RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Internettsladder ga opptøyer ved Göteborg-skole

Sist oppdatert:
Göteborg (NTB-TT): Hundrevis av ungdommer i Göteborg var tirsdag ute etter å hevne seg på en jente som angivelig hadde spredt sexrykter om andre i sosiale medier. Den 17 år gamle jenta er avhørt av politiet.

Ungdommene begynte å samle seg utenfor den videregående skolen Plusgymnasiet i morgentimene tirsdag. Utover dagen blusset uroen opp, noe som tilsynelatende kom overraskende på politiet. Det ble kastet steiner og flasker mot politiet og andre som var i nærheten, og trafikanter i nærliggende gater ble også rammet.

Politiet kom til stedet etter at man hadde snappet opp internettrafikk der over 600 hadde svart på en oppfordring om å møte opp ved skolen.

Ifølge politiets operasjonssjef Lena Matthijs var det imidlertid ikke flere enn 15-20 ungdommer som virkelig var aktive i å utløse bråk.

- De andre var der av nysgjerrighet eller for å protestere. Men en stor samling folk kan jo bli et problem når de løper og flere tilskuere dukker opp. Da er det lettere for voldelige personer å gjemme seg, sier hun til TT. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere