RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

InterOil gikk på en smell

Sist oppdatert:
Oljeselskapet InterOil har slitt i tredje kvartal og må også guide ned for året.
Det går frem av selskapets rapport for tredje kvartal. Den viser både kostnadsmeller som følge av mislykkede boringer og lavere forventninger til produksjonsutviklingen.

InterOils resultat før skatt endte på minus 20,2 millioner dollar i tredje kvartal, mot pluss 1,1 millioner dollar i samme periode i fjor. Tross økt produksjon over det siste året ble det altså en kraftig minus.

Årsaken til dette var klart høyere letekostnader. De økte fra 0,4 millioner i tredje kvartal 2006 til hele 19 millioner dollar i årets tredje kvartal. Hovedelementene er 14 millioner dollar i forbindelse med en tørr brønn i Ghana, og 6,2 millioner i engangskostnader i Angola.

I tillegg kommer mindre poster i andre operasjoner og et mindre tap på valutaderivater.

Driftsinntektene i tredje kvartal endte på 19,2 millioner dollar, opp fra 11,5 millioner i andre kvartal i fjor.

Guider ned
InterOil har tross store boreaktivitet ikke kommet så langt selskapet hadde håpet. De opplyser i rapproten at hele fem av de planlagte produksjonsbrønnene som skulle bores i år blir skjøvet over i 2008.

Dette fører til at Interoil senker sin produksjonsprognose for utgangen av året fra 6.300 fat per dag til 5.600 fat per dag.

I tredje kvartal oppnådde selskapet en samlet produksjon før royalties på 410.121 fat, mot 275.493 fat i samme periode i 2006.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere