RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
RASENDE: Tyrkiske myndigheter er rasende på Fergies barnehjemsdokumentar og har meldt henne for det internasjonale politiet.
RASENDE: Tyrkiske myndigheter er rasende på Fergies barnehjemsdokumentar og har meldt henne for det internasjonale politiet. (Getty Images)

Interpol etter Fergie

Sist oppdatert:
Dokumentaren i Tyrkia kan få følger for hertuginnen.

(SIDE2): Sarah Ferguson (49) kommer til å måtte svare på spørsmål fra Interpol etter i forkledning tok seg inn på barnehjem i Tyrkia for å vise levekårene til barn. Hun fant barn som var bundet til senger og flere syke barn som ikke ble tatt hånd om.

Tyrkiske myndigheter ble rasende da de forsto at det hertuginnen av York som sammen med en TV-team skulle lage en dokumentar om det store barnehjemmet som ligger utenfor hovedstaden Ankara.

Les også:Bløffet seg inn på barnehjem

Brutt loven
Myndighetene i landet mener at både Sarah og hennes datter Eugenie (18) som var med på turen brøt loven i landet ved å ta seg inn på privat område og filme.

De har klaget inn hertuginnen og prinsessen til det internasjonale politiet etter stuntet og nå må Fergie vente seg en utspørring fra Interpol.

Svertekampanje
- Det er ingen tvil om at Sarah Ferguson har dårlige hensikter. Hun ville åpenbart sverte Tyrkias navn med dette, sier den tyrkiske helseministeren Nimet Cubukcu ifølge The Sun.

Hertuginnen selv benekter anklagene om en svertekampanje på det sterkeste, og en talsmann sier på hennes vegne at Fergie ikke hadde noen politiske motiver og at dokumentaren kun tar for seg barns levevilkår.

Dokumentaren skal etter planen vises på showet Tonight på den britiske kanalen ITV1.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere