Gå til sidens hovedinnhold

Interpol med ny arrestordre på Gaddafis spionsjef

Lyon (NTB-AFP): Interpol har på forespørsel fra libyske myndigheter utstedt en internasjonal arrestordre på Libyas tidligere etterretningssjef Abdullah al-Senussi, etter at han ble arrestert i Mauritania.

Arrestordren gjelder tilfeller av bedrageri, blant annet underslag av offentlige midler og misbruk av makt til egen profitt, opplyser Interpol i en uttalelse søndag.

Søndagens arrestordre kommer i tillegg til en tidligere arrestordre utstedt på forespørsel fra Den internasjonale straffedomstolen i november, for forbrytelser mot menneskeheten.

Både Frankrike og Den internasjonale straffedomstolen har sendt forespørsel om å få Senussi utlevert, ifølge en sikkerhetskilde. Libyske myndigheter skal imidlertid ha insistert på at de selv vil stille ham for retten. Det er ventet at en delegasjon fra det libyske overgangsrådet (NTC) om kort tid vil dra til Mauritania for å diskutere overleveringen.

- Interpol ønsker å støtte Libya i deres forsøk på å nå målet om en gjenoppbygging av landet, og deres forespørsel om arrestordre for Senussi er et klart tegn på deres engasjement for internasjonalt politisamarbeid og rettferdighet, sier Interpols generalsekretær Ronald Noble. (©NTB)

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot