RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Intet krisemøte i OPEC

Sist oppdatert:
OPECs oljeministere vil ikke avholde noe krisemøte tross det sterke fallet i oljeprisen.
Det signaliserer OPEC-president og oljeminister i de Forente arabiske emirater, Mohammed bin Dhaen al Hamli til Dow Jones Newswire torsdag.

- Det er ingen planer for et hastemøte i OPEC, sier al Hamli til Dow Jones.

Oljeprisene fortsatte å falle tungt i går kveld etter at mildt vær har ført til at de amerikanske oljelagrene bare fortsetter å øke. Ifølge OPEC-presidenten har kartellet foreløpig inntatt en "vent-og-se"-holdning.

I to omganger i fjor høst vedtok OPEC samlede produksjonskutt på 1,7 millioner fat, først 1,2 millioner fat pr. dag med virkning fra 1. november og ytterligere en halv million fat med virkning fra 1. februar.

Tall fra internasjonale analysehust viser imidlertid at OPEC disiplinen så langt har vært svak og at det over produseres i forhold til kvotene.

- Vi kommer ikke til å øke kuttene, selv om vi ønsker frivillige kutt velkommen, sier al Hamli til nyhetsbyrået i dag, som mener februarkuttet ikke har slått inn i markedet ennå.

Et fat nordsjøolje for levering i februar handles torsdag formiddag på nivåer under 53 dollar fatet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere