RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Intolerante Oslo

Fremskrittspartiets ledende politikere i Oslo kappes i å være intolerante og smålige. Sist ut er fungerende ordfører, Svenn Kristiansen, som vil vende en kald skulder til en stor innbyggergruppe.

Det blåser tydeligvis en antiliberal vind gjennom Oslo Rådhus.

Det begynte med det famøse vedtaket om å nekte samene å bruke sitt offisielle flagg på 17. mai - et vedtak som demonstrerte at det borgerlige flertallet lite har fått med seg av urbefolkningens hardt tilkjempede rettigheter til symbolbruk.

Neste «antiliberale» utspill var å forandre mer enn 50 års tradisjon for å stille rådhuset gratis til rådighet ved borgerlige konfirmasjoner, og begynne å kreve leie fra Human-Etisk Forbund .

I denne rekken er det nå Sven Kristiansen trer inn, i en indignert og fordumsfull motstand mot at den pakistanske innvandrergruppen også vil markere unionsoppløsningen.

- Dette er jo helt på trynet. Vi skal jo feire unionsoppløsningen med Sverige i 1905, og de skal sette en pakistansk vri på feiringen. Det er frekkhetens nådegave, uttaler Frp-politikeren til Verdens Gang.

Det er to søknader om pengestøtte som får politikeren til å fråde. En organisasjon søker om 483.000 kroner for et møte og en stormønstring med pakistanske artister i Frognerparken.

Den andre vil ha penger til et seminar om Norge i 100 år, og til å lage en kunnskapskonkurranse blant pakistanske barn om Norges historie.

Frekkhetens nådegave?

Det er altså knapt til å holde ut at pakistanske organisasjoner vil ha støtte til integrasjon i praksis.

Vi har ingen problemer med å gi tilslutning til Fazal Hussain i Pakistan Velferds-Organisasjon: - Når innvandrerorganisasjoner vil delta i en hyllest til Norges frigjøring, og vi er glad for et fritt Norge, får man ikke offentlig støtte fra den største innvandrerkommunen i landet, sier Hussain.

Hva mener du? Er det bra eller kritikkverdig at innvandrere vil markere unionsoppløsningen på sin måte? Diskuter saken på TV 2 Veggavisen (trykk her )

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere