Invaderer Tyskland

Tobba og Bent tar hevn. Nå skal tyskerne få kjenne hvordan det er å ligge bak en bobil!

09.06.06 16:50

Bent Skjærstad (33) er utenriksreporter i TV 2 Nyhetene. Møter du ham med mikrofon i hånden når du er på ferie, da vet du at du er havnet på feilt sted¿.

Med seg har han Tobba. Alias for Torbjørn Brandeggen (43). Nordlending, fotograf og redigerer i TV 2. Og hobbymusiker. Og nybakt far.

Følg gutta i Rundfunk Zwei bloggen!

Bilen er en fletta ny Hymer Classic på sju meter og 3,5 tonn. Motoren er alt for svær. En 2,3 liters turbodiesel med intercooler. Det blir ikke mye kø av sånt. Hevnen hadde vært søtere dersom bilen var utstyrt med en stinkende 55 hester.

Gode historier
Bent og Tobba skal kjøre fra slettene i nord til de skogkledde fjellkjedene sør. Hele tiden på jakt etter gode TV-historier.

- Vi skal sende hjem reportasjer om spennende mennesker, steder og hendelser, sier Bent. Han har allerede etablert kontakt med ønologer, nazister og kloakkrenovatører.

- Forhåpentligvis får dere møte alle i tv-ruta de nærmeste ukene, frister han.

Joikakaker
Bobilistene fra Nøstet skal gjøre som tyskere på ferietur i Norge; stappe mest mulig inn i bilen før turen starter.

- Tyskerne skal få smake egen medisin, humrer Bent. Han har stablet norsk hermetikk, laks, fenalår og et assortert utvalg andre matvarer i skuffer og skap.

- Ikke en boks joikakaker skal være med på returen, lover han.

Gnitne
Reiselivsforskere som har undersøkt bobilturisme i Norge har kommet frem til at en gjennomsnittlig tysk bobilturist bruker 300 kroner pr. døgn når de snegler seg fram på smale norske riks- og fylkesveier.

- Målet er å være like gnitne i Tyskland. Vi skal i alle fall ikke bidra til vesentlig vekst i tysk økonomi, proklamerer Bent.

Så langt har de sovet på Autobahn, scoret hat-trick i et pissoir i Gaisberg, nesten truffet Shevchenko, besøkt tyske feriefiskere i Sandsdorf, hilst på folkene i TV 2s VM-studio i Berlin, og spist snitzel!

Les mer, se video, og send hilsener til gutta i Rundfunk Zwei bloggen!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.