RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Investerer mer i USA

Sist oppdatert:
Hexagon melder at de kommer til å bruke 2,5 millioner dollar på komposittanker. Les mer her:
Hexagon Composites investerer 2,5 millioner dollar gjennom det heleide datterselskapet Lincoln Composites Inc i utvikling av verdens største komposittanker for komprimert naturgass (CNG) og hydrogen.

Den nye produksjonslinjen er ventet å være i drift fra andre kvartal 2007. Investeringene vil gi Lincoln Composites en kapasitet på rundt 300 tanker pr år.

Hexagons datterselskap Lincoln Composites, som er en av verdens ledende aktører innen høytrykkstanker for gass, har møtt økende etterspørsel etter høytrykkstanker i kompositt av vesentlig større størrelse enn det som i dag tilbys. Den økte etterspørsel skyldes det økte behovet for landtransport av gass (CNG) i områder hvor det ikke finnes tilstrekkelig infrastruktur.

Det nye produktet er en tank i størrelsesorden 1 meter i diameter og lengde på 11.5 meter og vil ha et lagringsvolum som er ca 15 ganger større enn hva som finnes i markedet i dag av høytrykkstanker i kompositt. Fordi vekt vil være en viktig faktor, er løsningen med karbonfiber svært viktig, da vekten av en karbonfibertank vil være 40 prosent av en tank i stål.

I tillegg har en komposittank fordeler blant annet ved at den ikke korroderer. Gjennom å kunne tilby en høytrykkstank (250 - 350 bar) av en slik størrelse vil kostnaden pr lagringsvolum senkes vesentlig.

Forbruk av karbon per tank vil være ca 1 tonn, og Hexagon regner med å få høy prioritet hos sine leverandører til dette prosjektet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere