RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Investeringselskap kjøper tankrederi

Sist oppdatert:
Det greskamerikanske tankrederiet Stelmar Shipping blir nå kjøpt opp av investeringsselskapet Fortress. Hovedaksjonær og gründer Stelios Haji-Ioannou er imidlertid misfornøyd
Fortress, som har 10 milliarder dollar under forvaltning, legger ut 677 millioner dollar for Stelmar Shipping. Stelmar har en flåte 41 olje- og produkttankere.

Budet representerer en premie på 55 prosent over kursen 14. mai i år, som var dagen før Frontlines-partner innen suezmax-tank, la inn sitt fusjonsbud.

Styret i Stelmar lot være å behandle budet fra OMI, og dette har ført til mye bråk med største aksjonær og gründer Stelios Haji-Ioannou. Haji-Ioannou eier 27 prosent av aksjene i Stelmar i tillegg til at han eier lavprisflyselskapet EasyJet.

Haji-Ioannou er heller ikke nådig i sin kritikk av det nye budet som styret og ledelsen i Stelmar nå vil gå for. Han sier i et åpen brev at budet er 8 prosent under verdien av budet fra OMI, og at ledelsen har solgt ut aksjonærene for å sikre seg selv jobber i fremtiden.

Fortress-budet gir en premie på 8 prosent over sluttkursen på Stelmar fredag, men er altså 8 prosent svakere enn OMIs fusjonstilbud basert på bytte av aksjer.

Det er ventet at transaksjonen vil bli sluttført i fjerde kvartal i år, så sant Haji-Ioannou ikke får satt kjepper i hjulene for salget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere