Gå til sidens hovedinnhold

Investert milliarder i kollektivtransport: - Redd for hva som vil skje dersom Senterpartiet kommer til makten

Venstre er bekymret for at Senterpartiet skal kutte utviklingen av kollektivtrafikk i norske byer.

Se Guri Melby snakke om kollektivtransport og Senterpartiet-frykten i denne videoen:

GREFSEN, OSLO (Nettavisen): Onsdag besøkte Venstre-leder og statsråd Guri Melby de nye trikkene som vil sikre bedre kollektivtilbud i Oslo.

Nå forsikrer Venstre at de vil fortsette å jobbe for flere investeringer i kollektivtrafikk i de store byene. Likevel er statsråden bekymret for hva som vil skje dersom Senterpartiet kommer til makten etter valget.

- Vi er nødt til å ha en satsning på kollektivtrafikk der det bor aller mest folk. Vi får heller ha andre satsinger i distriktene, men vi skal ikke ta penger fra byene til distriktene slik Senterpartiet vil, sier Melby til Nettavisen.

- Brukt milliarder

Melby mener den viktigste kilden til klimagassutslipp og forurensning er persontrafikken.

Partiet vil derfor jobbe for at det skal bli enklere for folk å heller velge miljøvennlige alternativ.

- Venstre har satset på kollektivtransport i de store byene, og vi har brukt milliarder på å få til en oppgradering av kollektivtilbudet, sier Melby til Nettavisen.

Les også: Forvarsel på regjeringsskifte. Så mye må du betale i skatt dersom det blir rødgrønn regjering

Frykter Senterpartiet

De nye trikkene vil sikre en mer hyppig kollektivtrafikk i Oslo Sentrum. Sporveien tar sikte på å øke antallet trikkereiser fra 50 til 100 millioner i året.

Likevel mener Melby at denne utviklingen kan stagnere dersom Senterpartiet får stor oppslutning ved valget. Hun er bekymret for at partiet skal bruke mer penger på utvikling i distriktene.

- Jeg er veldig redd for hva som vil skje dersom Senterpartiet kommer til makten. Jeg mener det er en helt feil å sette by og bygd opp mot hverandre.

- Det er ingen tvil om at det er i byene, der vi har så mange folk, at vi må satse på kollektivtrafikken fremover, understreker Melby til Nettavisen.

Les også

EU fortsetter å skru opp vekstprognosene

Ingen grunn til bekymring

Senterpartiet sier til Nettavisen at Venstre ikke har noe grunn til bekymring og legger til at partiet har støttet byvekst-avtalene i Oslo.

- I Senterpartiets alternative budsjett får Oslo 356 millioner mer enn det regjeringen gir i dag. Guri Melby kan være trygg på at Senterpartiet vil videreføre og satse på det, sier Bjørg Sandkjær fra Oslo Senterpart.

Hun mener det er viktig at Oslo og andre store byer skal ha gode kollektive alternativer. Samtidig er det viktig å se hele landet, understreker Sandkjær.

Les også

Ferske studier viser at høyreekstreme miljøer i Norge ikke assosierer seg med Breivik: - Overraskende lite støtte

De nye trikkene vil være oppe å gå i nærmeste fremtid.

I mellomtiden kan du ta Nettavisens partitest og finne ut hva du skal stemme til høsten: