*Nettavisen* Nyheter.

Investor anmelder BT

Nylig ble to Akersgata-redaktører frikjent for ulovlig fotografering i Orderudsaken. Nå anmleder investor Carl Fredrik Seim BT for brudd på bestemmelsene om fotografering.

20.06.08 11:03

Tre fotografer og sjefredaktørene i Dagbladet og Aftenposten ble frifunnet etter at de publiserte bilder av Veronica Orderud på vei fra rettssalen i Nes herredsrett i juni 2001.

Nå har Carl Fredrik Seim anmeldt Bergens Tidende for brudd på bestemmelsene om fotografering da han ble varetektsfengslet i sommer.

– Seim føler seg krenket. Det er svært uvanlig at noen medier bryter regelen om fotoforbud til og fra et rettsmøte, sier forsvarer Trygve Staff til Bergensavisen.

Fotograferingen skjedde da investoren, som slaktet verftet Mjellem & Karlsen, ble ført til Bergen tingrett for varetektsfengsling den 7. juli. Han var siktet for økonomisk utroskap og brudd på regnskapsloven.

- Det er svært uvanlig at noen bryter regelen om fotoforbud til og fra et rettsmøte. Vi krever oppreisningserstatning, men har ikke sagt noe om hvilken sum vi krever, sier Staff til Bergensavisen.

Ifølge avisen forstår ikke advokaten hva Bergens Tidende har hatt som grunn til å bryte fotoforbudet, mens BTs sjefredaktør, Einar Hålien, hevder de gjorde en vurdering av saken og at de mener reglene om fotoforbudet gir rom for et visst skjønn.

- Vi var ikke nærgående i bildeutsnittet og bildet viste ikke Seim i en spesielt ufordelaktig posisjon, sier Hålien som gjerne vil prøve fotoforbudet i retten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.