RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Investorene går ut av olje- og energifond

Sist oppdatert:
Ifølge fondsforvalter Peter Warren er investorene nå på full fart ut av olje- og energifond, og han trekker paralleler til oljeprisfallet etter en tilsvarende hendelse i 1996
Ifølge Warrens kommentar på hjemmesiden til fondsforvaltningsselskapet Warren Wicklund i dag viser ferske tall fra det uavhengige analysebyrået AMG viser at investorene netto, perioden 27. oktober til 3. november, innløste andeler for 135 millioner dollar i sektorfond innen olje & energi.

Dette er ifølge Warren den største innløsningen siden august 1996 og den nest største innløsningen disse fondene har hatt noensinne.

- I 1996 toppet oljeprisen ut fire måneder etter nevnte nedsalg og falt deretter 60 prosent de neste to årene, skriver Warren.

Han noterer samtidig at interessen for å investere i emerging markets er fortsatt økende, og viser til at det ifølge AMG ble det tegnet andeler i denne type fond for 571 millioner dollar i uken frem til 3. november.

- Dette er den største tegningen disse fondene har hatt siden 1994.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere