RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Investorene mer bekymret

Sist oppdatert:
En undersøkelse investeringsbanken Merrill Lynch har foretatt viser at investorene ble mer risikoaverse i februar. Sjekk hvorfor og hva investorene tenker her:
Merrill Lynch er ute med sin sentimentundersøkelse blant investorer, noe som viser at verdens investorer ble mer forsiktige i februar, og allokerte mer kapital til kontanter i porteføljene.

Den månedlige undersøkelsen viser at investorene økte kontantandelen i porteføljen til gjennomsnitt 4,1 prosent i februar, mot 3,5 prosent måneden før. Det melder Reuters.

Men undersøkelsen viste også at 48 prosent av investorene tror at gullprisen vil overraske på oppsiden de neste 12 månedene, mot 19 prosent som tror på nedgang.

Merrill tolker dette dit hen at investors er usikre rundt retningen til den amerikanske pengepolitikken, og finansmarkedene er usikre på om FED vil fortsette rentesykelen eller sitte på rentepausen.

Omtrent 34 prosent av de spurte forventer en generell styrking av verdensøkonomien de neste 12 månedene, mens 28 prosent forventer en svekkelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere