RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Inviterer 50.000 til juleselskap

Michelle og Barack Obama, Oprah Winfrey, jul
Michelle og Barack Obama, Oprah Winfrey, jul Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Barack og Michelle Obama tar imot 50.000 gjester i desember.

Presidentfamilien, som skal feire sin første jul i Det hvite hus, inviterer i løpet av måneden til hele 28 tilstelninger. Alt fra soldatfamilier og sikkerhetsagenter til pressefolk blir invitert til fest, melder NTB.

Obama inviterer også til feiring av den jødiske lysfesten hanukka og den afroamerikanske kwanzaa-høytiden i desember. Kokkene og konditorene i Det hvite hus har derfor en stri tørn.

– Jul i det hvite hus er trolig det mest slitsomme man kan komme ut for, både fysisk og mentalt, mener Walter Scheib, som i mange år var sjefkokk i den amerikanske presidentboligen.

Suvenirkaker
Kjølerommet i Det hvite hus er fylt opp av kakedeig og delikatesser. Årets kakemeny vil blant annet bestå av nøttepraliner, sitron-, gresskar- og pepperkaker.

Yosses tommelfingerregel er at alle besøkende skal få fire småkaker, som de om de ønsker kan pakkes inn i en serviett og ta med hjem som suvenir. I år blir det også marsipangrønnsaker etter initiativ fra presidentfruen.

Nytt av året er det også at de fleste juleselskapene vil bli holdt på hverdager når presidentens to døtre Sasha (8) og Alia (11) er på skolen, for at de to jentene ikke skal bli alt for forstyrret i sine daglige rutiner.

Sparepærer
Julepynten er nå malt i de ulike områdenes lokale farger og pryder den fem og en halv meter høye julegrana som er å finne i det blå rommet. Av miljøhensyn er juletreet i år også opplyst med energisparende LED-pærer.

Representanter for de amerikanske jødene hevder at Obama bare har invitert rundt 400 til neste ukes hanukka-feiring, mens forgjengeren George W. Bush fant plass til 800 jøder i den forbindelse, skriver The New York Times.

Det hvite hus tilbakeviser kritikken og hevder at rundt 550 vil delta på hanukka-feiringen, mot rundt 600 da Bush var president. Prislappene for alle julefestene, kakene og kortene vil ingen kommentere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere