Gå til sidens hovedinnhold

Inviterer deg med på hytta

Er du glad i marka, og kunne tenke deg å ta i et tak for en hytte i Lillomarka, vil Turistforeningen gjerne ha kontakt med deg.

LILLOMARKA: Den Norske Turistforening (DNT) i Oslo og Omegn har 16 ubetjente markahytter i Osloområdet. Hyttene drives og vedlikeholdes av frivillige i en tilsynsgruppe.

Nå trenger Turistforeningen hjelp med hytta Fjellvang (405 m.o.h.) i Lillomarka.

– Vi har ei flink dame som har påtatt seg hovedansvaret, så nå er vi ute etter flere assistenter, sier markainspektør Janet Bydal i DNT Oslo og Omegn.

Fjellvang

Hytta ligger i Lillomarka rett opp fra Maridalen, lett tilgjengelig fra Movann stasjon. Lett terreng og korte avstander gjør hytta attraktiv for barn, og den betjente markastua Sinober ligger rett ved.

Tilsynet på hyttene til DNT Oslo og Omegn har, som navnet tilsier, tilsyn med hytta. Det betyr at de besøker hytta i ny og ne for å se at alt er i orden. Beholdningen av bruksutstyr sjekkes og suppleres om nødvendig.

Hyttegjestene skal vaske etter seg selv, men en gang imellom er storrengjøring nødvendig. Det er det tilsynet som sørger for, samt at de utfører en del enklere vedlikeholdsarbeid, gjerne med dugnadshjelp.

Godtgjørelse

Hyttetilsynet får ikke lønn for jobben, men kan benytte alle de ubetjente hyttene i marka sammen med samboer/ektefelle/turvenn gratis så lenge de ikke fortrenger andre gjester. Dessuten dekkes alle kostnader hyttetilsynet har ved utøvelse av jobben, i tillegg til kjøregodtgjøring med kr 3,50 pr. km.

For mer informasjon om jobben, kan Janet Bydal kontaktes på 22822891, eller marka@dntoslo.no.

Reklame

Nå gjør du utrolige kupp på vinterutstyr og vinterklær