Mandag klokken 19:30 arrangerer de skeive organisasjonene en offisiell markering på Rådhusplassen. Det meldte NRK på Dagsrevyen søndag kveld.

Politiet har godkjent markeringen, og vil stå for sikkerheten. I helgen anbefalte de Oslo Pride å avlyse alle arrangementer, en anbefaling organisasjonen valgte å følge.

– Jeg vil virkelig oppfordre Oslo-folk om å komme hit, slå ring om den skeive bevegelsen, sier Raymond Johansen på Dagsrevyen.

– Arrangementet på Rådhusplassen skjer fordi den skeive bevegelsen har et behov for å samles og for å vise at vi står sammen etter de tragiske hendelsene natt til lørdag, skriver Oslo Pride i en pressemelding, på vegne av de skeive organisasjonene.

Arrangementet mandag 27. juni skjer på dagen for markeringen av Stonewall-opprøret, som regnes som starten på Pride.

– Kjærlighet og mangfold skal feires, ikke trues til stillhet, skriver Oslo Pride.

På arrangementet vil de ulike skeive organisasjonene holde appell. Det vil bli et minutts stillhet. Det vil bli artister som representerer bevegelsen, opplyser Oslo Pride.

– Alle er hjertelig velkomne. Alle som ønsker å komme oppfordres til å ta med parolene og flaggene og fargene de ville hatt i paraden som ble avlyst, avslutter Oslo Pride.