RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: SKJALG EKELAND (Bergensavisen)

Inviterte 650 personer til hemmelig undergrunnsfest

Sist oppdatert:
- Det er galskap å ta folk inn i bygget.

To menn har invitert 650 personer til undergrunnsfest i et nedlagt fabrikklokale. – Det er galskap å slippe folk inn her, sier huseier.

Både huseier og Bergen brannvesen reagerer på at to unge menn planlegger undergrunnsfest i Damsgårdsveien 62. I begynnelsen av august tok de kontakt med Bergen og Omegn Boligbyggelag (BOB) med ønske om å bruke det gamle Blikktrykkeriet til «DJ Performance».

Det fremgikk ingen videre beskrivelse av hva de ønsket å bruke bygget til, men de presiserer at de vil ta seg av risiko- og sårbarhetsanalyse og «sikringstiltak».

Rundt en uke senere inviterer de over 650 personer til undergrunnsfest i de slitte fabrikklokalene. «Dette er en privat fest og du er ansvarlig for deg selv og dine handlinger. Ta med MENGDER alkohol og kle deg som dagen derpå», skriver de.

Det kommer også frem at de tar hundre kroner i inngangspenger. I går hadde over 60 personer meldt seg på festen.

Har tatt grep
Festen i Blikktrykkeriet var ikke kjent for BOB før i går.

– Vi har fått en forespørsel og svart at vi noen ganger leier ut bygget i forbindelse med reklame- og videoinnspilling. Vi presiserte at bygget ikke egner seg for arrangementer, sier administrerende direktør Terje W. Gilje til BA.no.

Etter at BOB ble kjent med hvordan de to mennene nå markedsfører et arrangement på Facebook, har de bedt mennene om å gjøre rede for seg. De har foreløpig ikke fått svar.

– Det vi har sagt ja til er langt fra det vi ser de inviterer til her. Det er helt uakseptabelt å ha fest der. Det er galskap å ta folk inn i bygget. Vi kommer til å si kontant nei. De behøver ikke engang spørre brannvesenet. Det er ikke rømningsveier til så mange, sier Gilje.

Vil ha dokumentasjon
Også Bjørn Næss, konstituert leder for brannforebyggende avdeling, reagerer.

– Om arrangementet skal gjennomføres har de plikt til å melde fra om det til Bergen brannvesen. Da vil vi be om å se dokumentasjon på at alt er i orden. Det kan gå galt hvis man ikke tenker brannsikkerhet og er bevisst på hva man gjør, sier han.

Les flere saker fra Bergensavisen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere