RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

iPhone 5 kan komme i aluminium

ANSIKTSLØFTNING: Slik tror bloggere iPhone 5 vil se ut.
ANSIKTSLØFTNING: Slik tror bloggere iPhone 5 vil se ut. (Montasje: Macotakara)
Sist oppdatert:
Den neste Apple-telefonen vil se svært annerledes ut, ifølge ryktene.

[Mobilen.no]: I fjor startet sirkuset rundt iPhone-lanseringen svært tidlig, og det ble mer omfattende enn vi tidligere har sett. I forkant av neste iPhone-lansering, som er ventet til sommeren, går nå ryktebørsen for full maskin.

Foreløpig har ingen fått tak i et ferdig produkt, slik som i fjor. Ryktene som nettopp ble presentert på macrumors.com skal imidlertid ha det til at iPhone 5 igjen blir en massiv designoppdatering.

iPod Touch med telefon

Apple skal ha valgt bort glass som materiale for baksiden for å spare vekt og å slippe problemer med brekkasje eller riping, heter det. En kinesisk kilde skal ha gitt den japanske bloggen Macotakara disse påstandene, og med dem følger også et bilde av hvordan bloggerne ser for seg at iPhone 5 kan se ut.

Aluminium skal nemlig være valgt i stedet for glass, og dermed er det nærliggende å tro at neste generasjon iPhone vil likne mye på dagens iPod Touch. Antennen skal også ha blitt redesignet. Den utvendige antennen på iPhone 4 var kilde til stor diskusjon i etterkant av lanseringen - om man dekket til deler av den mistet nemlig telefonen deler av signalet, og dette skal ha forårsaket at samtaler koblet fra under gitte forhold.

Vi er litt usikre på oversettelsen. iPod Touch er nemlig ikke kjent for å være helt riprefri i utgangspunktet.

iPhone med 4G?

For tiden snakkes det også om at Apple jobber med en iPhone-utgave basert på den kinesiske standarden TD-LTE. Standarden likner mye på LTE-standarden vi har i dag, med noen forskjeller. Den viktigste er at der dagens LTE har to datakanaler, en for nedlasting og en for opplasting, har TD-LTE kun én kanal der kapasiteten fordeles flytende etter behov.

Det betyr at om du behøver å laste opp store datamengder kan du benytte hele datakanalen til det, slik at ferievideoen kan komme hjem enda raskere.

TD-LTE under testing

Det er styreleder i China Mobile, Wang Jianzhou, som hevder at Apple nå ønsker å bruke standarden. Apple-sjef Steve Jobs har også tidligere sagt at de ser på LTE som en svært interessant teknologi.

TD-LTE er allerede under testing både i Kina og flere andre steder i verden. Teknologien skal være så lik dagens LTE-teknologi at dagens LTE-brikker skal være i stand til å kommunisere over standarden.

Les også:

(Kilder: macrumors.com, fiercebroadbandwireless.com)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere