iPhone 5 vil få superskjerm

Foto: (eTradeSupply/ Youtube)

Ny skjermteknologi skal gi tynnere telefon og bedre bildekvalitet.

19.07.12 07:25

Apples neste iPhone vil benytte en ny teknologi som gjør skjermen, og dermed telefonen, enda tynnere. Det skriver Wall Street Journal , og viser til kilder som skal være "kjent med saken".

Ifølge avisen masseproduserer de japanske LCD-produsentene Sharp Corp, LG Display Co. og Japan Display Inc. nå skjermer for den neste iPhone-utgaven.

Japan Display Inc. er et nytt selskap som består av skjermteknologiavdelingene til Sony, Toshiba og Hicatchi, skriver Teknofil.

Fjerner touchpanelet
Skjermene benytter en såkalt "in-cell"-teknologi. Dette innebærer at berøringssensorer er integrert direkte i LCD-panelet, noe som eliminerer behovet for et eget berøringsfølsomt lag ovenpå skjermen.

Dette laget er vanligvis rundt en halv millimeter tykt, og ved å fjerne det blir altså hele skjermpanelet – og dermed telefonen – tynnere.

I tillegg vil bildekvaliteten bli bedre når touchpanelet fjernes, ifølge analytiker Hiroshi Hayase i DisplaySearch.

For Apple betyr den nye skjermteknologien at de slipper å kjøpe skjermpanel og touchpanel fra to ulike produsenter, noe som betyr lavere produksjonskostnader.

iPhone 5 får større skjerm
Ifølge Wall Street Journal har avisen tidligere fått rapporter om at den neste iPhone-utgaven vil få en skjerm som er større enn dagens 3,5-tommer. Ryktene skal ha det til at skjermen blir på 4 tommer. Med tynnere skjerm vil Apple kunne øke skjermstørrelsen uten at det går altfor mye ut over vekten.

Den nye skjermteknologien er imidlertid dårlige nyheter for produsentene av touchpanelene som brukes i mange av dagens mobiltelefoner. Produsentene av touchpanelene i iPhone 4S skal ikke ha mottatt bestillinger på touchpaneler til den neste iPhone-utgaven.

iPhone 5 – hvis det blir det endelige navnet – ventes på markedet en gang i løpet av høsten, antagelig i september/oktober.

Her kan du se en video av det som påstås å være dekselet til iPhone 5. Videoen sirkulerte på nettet tidligere i sommer, blant annet på nettstedet Macrumors.com.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.