RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Det krigerske programmet kan blant annet brukes til å rettlede styrker mot fienden, og bestille helikopterstøtte.
Det krigerske programmet kan blant annet brukes til å rettlede styrker mot fienden, og bestille helikopterstøtte. (Montasje)

iPhone-app finner Taliban

Sist oppdatert:
Dette er applikasjonen du vil gå i krigen med.

[Teknofil.no]: Ideen kom til Kaptein Jonathan J. Springer i en drøm. Han ville lage en applikasjon der soldater i Afghanistan kan plotte inn koordinater, og legge inn bilder og beskrivelser når de møter Taliban-soldater. I tillegg kan man bruke den til å rettlede styrker mot fienden, og bestille helikopterstøtte.

Brukte egne penger

Springer hadde lenge sett at de fleste soldatene brukte smarttelefoner, og syntes den amerikanske hæren burde utnytte dette bedre. Så engasjert var han at han la ut 26 000 dollar av egen lomme for å få utviklet verktøyet som skal hete Tactical Nav. Applikasjonen er annonsert å komme i løpet av februar måned.

Vil Hæren bruke verktøyet?

Artikkelen i New York Post forteller ikke noe om Springer har laget noen avtale med det amerikanske forsvaret, eller om dette skal være noe soldatene bruker på privat initiativ. Ei heller sier ikke artikkelen om hvordan tilgangen til appliksjonen er organisert. Kan hvem som helst logge inn og plotte Taliban-soldater både her og der?

(Kilde: nypost.com)

Finn mindre krigerske mobilprogrammer i AppLista.no

Les også disse sakene på Teknofil.no:

- iPad 2 får ikke minnekort

Netcom lanserer 4G i tre nye byer

Nå kan du kjøpe mobil med projektor

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere