*Nettavisen* Nyheter.

iPhone blir din eneste fjernkontroll

Kan det endelig være slutt på kaoset med en haug med fjernkontroller i stua?

Problemet med å ha altfor mange fjernkontroller liggende i stua for å kontrollere alle våre forskjellige dingser er ikke noe nytt problem. Derfor er det en lang rekke selskaper som i mange år har utviklet mer eller mindre gode universalfjernkontroller som gir deg mulighet til å fjernstyre alt som fjernstyres kan.

Den ultimate fjernkontrollen?
Disse fjernkontrollene har som regel noen grunnleggende svakheter, blant annet at en fortsatt må kjempe om fjernkontrollen i stua, ofte er de ganske uoversiktlige og ikke minst at det er upraktisk å ta de med seg andre steder.

Dette er noe som noen studenter fra universitetet i Toronto nå gjør sitt beste med å forandre. De jobber nå med å gjøre om en iPhone til en komplett skreddersydd universalfjernkontroll tilpasset dine behov. Prosjektet har fått navnet UiRemote.

Kort sagt har de utviklet en applikasjon til telefonen som du kan programmere opp mot alt fra tv-er, digitalbokser, DVD-spillere, digitale fotorammer, aircondition og andre fjernstyrte produkter.

I tillegg har de laget en prototyp på en infrarød sender/mottaker som plugges inn i iPhones hodetelefonutgang, fordi iPhone selv ikke har en IR-sender.

En personlig fjernkontroll som styrer alt
De har med dette utviklet en universalfjernkontroll som ikke bare er noe som fungerer når du sitter i din egen stue, men som er en fjernkontroll som du kan ha med deg hvor hen du måtte befinne deg.

Dermed er det slutt på å krangle om hvem som skal ha fjernkontrollen når du sitter i stua – og samtidig kan du styre alt dilldallet du har på jobb, på soverommet, kjøkkenet og andre steder.

Programmet har også muligheter for å programmere sekvenser av hendelser. Studentene påpeker at du for eksempel skal kunne skru på TV-en, velge HDMI-inngangen, skru på DVD-spilleren, aktivere surround på lydanlegget, velge DVD-inngangen og så videre bare ved å trykke på én knapp.

Ikke tilgjengelig enda
Prototypen av IR-senderen er foreløpig relativt stor, men studentene lover at denne skal bli betydelig mindre i sin endelige versjon. Nøyaktig når den kommer på markedet er derimot ikke kjent.

Du kan se en demonstrasjon av produktet under.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.