RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«iPhone» for gjerringknarker

(Ill.foto)
Sist oppdatert:
Vi har testet ti touch-mobiler for deg som synes pris er viktigst.

Med iPhone tok mobiler med trykkfølsom skjerm første gang virkelig av - Apple-telefonens enkle brukergrensesnitt fikk nordmenn til å gå man av huse for å få tak i et eksemplar.

Men fortsatt må du ut med mellom fem og sju tusen kroner for en iPhone, avhengig av hvor mye minne du vil ha innebygd.

Også de nye Android-modellene som skal ta opp konkurrransen med iPhone koster godt over 4000 kroner.

Men det finnes billigere alternativer - selv om mange nok vil påstå at disse enklere variantene ikke når iPhone og co til knærne.

Til gjengjeld koster ingen av dem over 3000 kroner, og den billigste varianten får du for knappe 1300 kroner uten abonnement.

Under har vi sammenliknet ti av de trykkfølsomme telefonene på det norske markedet, for å se hvilke som gir deg mest for pengene.

10. Nokia 5800

Nederst på listen finner vi Nokia 5800. Den har en pris som ligger godt over snittet i økonomiklassen, og touch-grensesnittet ikke fungerer så godt som prisen skulle tilsi. I tillegg er det testens mest klumpete modell. Lite minne trekker også ned. Nokia 5800 er en god musikkmobil, men som touch-mobil holder det ikke.

Pris: Rundt 2800 kroner.

Les hele testen av Nokia 5800 her.

9. Samsung S5600

Nest sist i økonomiklassen finner vi Samsung S5600. Svakt kamera og liten skjerm trekker ned. Denne modellen har også testens svakeste batterikapasitet. Touchgrensesnittet fungerer greit nok, og hadde prisen vært litt lavere kunne S5600 ha krøpet et stykke oppover listene.

Pris: Rundt 2000 kroner.

Les hele testen av Samsung S5600 her.

8. HTC Touch 2

Testens eneste Windows-mobil har en for høy pris til å hevde seg i økonomiklassen. Skjermen imponerer heller ikke. Men brukergrensesnittet fra HTC er det ikke noe å utsette på, så om funksjonalitet og brukervennlighet var viktige kriterier ville denne kjempet om en plass høyt oppe på listene.

Pris: Rundt 2500 kroner

Les hele testen av HTCTouch 2 her.

7. Samsung Spica

Samsung Spica er også en økonomimodell med Android operativsystem. Men den er testens dyreste mobiltelefon, og da hjelper det lite at den skårer best på touch, funksjonalitet og batterikapasitet. Er du villig til å svi av noen hundrelapper ekstra er Spica et bra alternativ.

Pris: Rundt 3000 kroner

6. LG GW620

Dette er en av de smarteste mobiltelefonene i testen, med operativsystem fra Android, mange funksjoner, god skjerm og godt brukergrensesnitt. Men samtidig er det testens nest dyreste modell, og dermed suser GW620 nedover på resultatlisten.

Pris: Rundt 2900 kroner.

Les hele testen av LG GW620 her.

5. LG GW520

Lav pris er styrken også for GW520, som ellers faller igjennom som en litt for funksjonsfattig mobiltelefon. Det innbygde tastaturet er sikkert kjærkomment for mange, men vi hadde helst sett at det var overflødig.

Pris: Rundt 1900 kroner.

Les hele testen av LG GW520 her.

4. Nokia 5230

Denne musikkmobilen er klassens nest billigste mobiltelefon. Den har mange funksjoner, men et svakt kamera og klumpete design trekker noe ned. Telefonen har også et litt for omstendelig brukergrensesnitt til å nå helt til topps i denne testen. Nokia 5230 gir likevel mye funksjonalitet i forhold til hva du må betale.

Pris: Rundt 1600 kroner.

3. Samsung Corby

På tredjeplass ligger Samsung Corby. Telefonen er svært enkel og mangler til og med støtte for 3G. Men den ekstremt lave prisen og gode brukervennligheten sender telefonen høyt opp på lista. Touchen fungerer bra, og du har full tilgang til sosiale tjenester som Facebook og Myspace.

Pris: Rundt 1300 kroner.

Les hele testen av Samsung Corby her.

2. HTC Tattoo

Dette er en fullverdig smartmobil med det nye operativsystemet Android. Telefonen har turbo3G, WLAN, GPS og kart, og den kan måle seg med mange langt dyrere smartmobiler. Bare en litt høy prislapp hindrer denne i å gå helt til topps i klassen.

Pris: Rundt 2600 kroner.

Les hele testen av HTC Tattoo her.

1. Samsung Corby Pro

Når pris og touch er viktigst klatrer Samsung Corby Pro til topps på listen. Den er litt dyrere enn lillebror Corby, men har til gjengjeld både 3G og WLAN. Dessuten støtter den avspilling av DivX-filmer. Corby Pro er ikke en smartmobil, men den er smart nok til å løse de fleste oppgaver. Telefonen har QWERTY-tastatur, men klarer seg godt uten. Corby Pro er touchmobilen som gir deg mest for lite penger.

Pris: Rundt 2300 kroner.

Les hele testen av vinneren her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere