Iphone OS 4.0 avsløres torsdag

Foto: (Getty Images)

Fingre krysses for multitasking.

08.04.10 07:33

Apple har invitert en rekke amerikanske medier til avdukingen av iPhones neste, store systemoppgradering - OS 4.0 - torsdag 8. april 2010. Presentasjonen starter klokken 19.00 norsk tid.

Apple lanserte nylig det splitter nye produktet iPad lørdag 3. april. Det rapporteres om et salg på hele 300.000 enheter allerede den første dagen.

Hva avsløres?

Vi vet naturligvis ikke hva som blir de store nyhetene i OS 4.0, men det er knyttet forventninger til at Apple vil la iPhone og iPod Touch støtte såkalt multitasking. Det vil si at to eller flere programmer kan kjøre samtidig på enheten. Dette støttes i dag kun for noen få Apple-utviklede programmer, som for eksempel iPod-musikkavspilling.

Vi forventer også enkelte endringer i brukergrensesnittet, men ingen store omveltninger. Apple har gjennom lanseringen av iPad gjort det klart at de er fornøyde med dagens grensesnitt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Apple)

Nettsiden Gizmodo regner også med at synkronisering av filer samt en viss interaksjon med iPad kan forventes.

Bedre kalender- og alarmfunksjonalitet med aktive varsler på venteskjermen, iTunes-streaming og direkte integrasjon med sosiale medier som Facebook og Twitter hadde også vært strålende, men nå drømmer vi oss bare bort.

Ny iPhone til sommeren?

De to siste årene har Apple vist frem oppdateringen av iPhone OS-et i mars og fulgt opp med ny maskinvare i løpet av sommeren. Til tross for at Apple nå er litt sent ute, antagelig på grunn av iPad-lanseringen, ser det ut til at selskapet fortsetter «tradisjonen».

Wall Street Journal skrev i slutten av mars at Apple jobber med en ny telefon, og at den vil bli lansert i løpet av sommeren. Kildene til WSJ hevder også at den nye iPhonen blir både tynnere og raskere enn iPhone 3Gs.

Klikk på bildet for å forstørre.

I kjølvannet av Wall Street Journals artikkel, hinter Apple-viter, teknofrik og grunnleggeren av Daring Fireball, John Gruber, om detaljer som kan være nye systemspesifikasjoner til den fjerde generasjonen iPhone. Gruber har publisert temmelig nøyakig informasjon om Apples produkter tidligere.

Skribenten er lite imponert over WSJs artikkel og etterspør informasjon om prosessoren i familie med A4-enheten (som sitter i iPad), skjermen med en oppløsning på 960 x 640 piksler, kameraet som skal være plassert i front og OS 4.0 med multitasking.

sitat
sitat

[Wall Street Journal] have no actual details of the next-generation iPhone. Nothing. Not the A4-family CPU system-on-a-chip. Not the 960 × 640 double-resolution display. Not the second front-facing camera. Not even the third-party multitasking in iPhone OS 4. All they have is that there’s going to be a new iPhone this summer, period. Thanks for the scoop, Yukari Iwatani Kane.

- John Gruber i Daring Fireball

Disse spesifikasjonene skal vi ta med en klype salt inntil Apple selv bekrefter detaljene rundt den nye telefonen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.