RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Slik så Lenis Iphone 4 ut etter at det smalt.
Slik så Lenis Iphone 4 ut etter at det smalt. (privat)

Iphone tåler ikke kulde

Sist oppdatert:
- Jeg stod i et lyskryss, så smalt det, sier Leni Kristin Løvvik.

[Amobil.no]: Folk flest får nok sjelden høre så mye om hvilke temperaturområder det elektroniske utstyret deres skal tåle. Apple står nå steilt mot Iphone 4-kunden Leni Kristin Løvvik, etter at telefonen hennes eksploderte.

- Jeg stod i et lyskryss, så smalt det, forteller hun til TV2 Hjelper deg. Telefonen var kun to måneder gammel på tidspunktet, og hele bakdekselet ble knust.

Ingen garantisak

Etter å ha henvendt seg til Apple fikk Leni beskjed om at siden telefonen var brukt i minusgrader dreide det seg hverken om en en garantisak eller en forsikringssak.

Telefonen var blitt koblet lydanlegget i bilen som musikkspiller fra starten av bilturen, da det var 12 minusgrader ute. På tidspunktet den eksploderte hadde Leni kjørt i tre kvarter og det hadde rukket å bli 20 varmegrader i bilen.

I Apples brukerveiledning for Iphone 4 står det at telefonen er utviklet for bruk mellom 0 og 35 grader, men at den kan oppbevares i temperaturer fra 20 minusgrader til 45 plussgrader.

Les også: Slik tar du vare på mobilen i kulda

Midlertidig?

Om bruk av Iphone 4 utenfor Apples foretrukne temperaturområde står det at "For lav eller høy temperatur kan føre til midlertidig redusert batterikapasitet eller føre til at Iphone-enheten midlertidig slutter å fungere som den skal."

Les også: Vi nedjusterer Iphone

Innenfor de første seks måneder etter salget har selger større bevisbyrde i reklamasjonssaker. På så nye produkter antar man at feilen er iboende, med mindre noe annet kan bevises. Kommunikasjonsrådgiver Martin Skaug Halsos mener at telefonen bør undersøkes på nytt igjen med utgangspunkt i denne regelen.

Det er vel også et høyaktuelt spørsmål om eksplosjoner kan omtales som "midlertidige" problemer, slik Apple beskriver i sin brukerveiledning.

Les også: Slik lurer Apple seg unna Iphone 4-garanti

Les også: Test av Apple Iphone 4

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere