*Nettavisen* Nyheter.

iPod Touch - helt suveren!

Foto: (Apple)

Å kalle dette for en MP3-spiller blir som å kalle et privat jetfly med boblebad for et transportmiddel.

17.09.10 12:01

[Teknofil.no]: Apples iPod touch har vært på markedet i tre år, og per dags dato er det ingen konkurrenter som har kommet i nærheten av dette produktet.

Det nærmeste du kommer er en iPhone 4 eller annen moderne smarttelefon med touchskjerm og godt med lagringsplass.

Men disse koster koster gjerne langt mer, og så lurer du stadig på om batteriet vil holde hele veien hjem.

Nei, på dette produktområdet er Apple i ensom majestet, og plassen på toppen av haugen blir nå ytterligere forsterket - den nye Touch er nemlig den beste hittil, og det med god margin.

Bedre skjerm
Skjermen har fått et tydelig løft med langt bedre oppløsning. Hastighet og rekkevidde for trådløst nett har blitt bedre.

Vi har også fått mikrofon, gyroskop og bedre ytelse. Apple har fått på plass to kameraer og gjort enheten klar for videosamtaler.
Se bilder og video tatt med kameraet

Samtidig er Touch stadig like aktuell som en portabel dings for musikk, film, nett og spill, med sin enda litt mindre størrelse og vekt på 101 gram.

Alt du måtte trenge av apps kan lastes ned fra App Store, som etterhvert har fått et durabelig utvalg av titler.

Noen mangler
Nå høres det ut som det kun er smil og latter med med den nyeste modellen, men noen svakheter har den.

Ergonomisk er den en liten nedtur fra 2. og 3. generasjon, da den nye modellen er mer kantete å holde i og har dårligere plasserte knapper.

Som musikkspiller føles den heller ikke komplett ettersom den stadig mangler FM-radio, noe Apple jo har fått på plass i iPod nano.

Dette er allikevel bare plukk.

Det finnes kanskje bedre dingser der ute for å høre på musikk, se film, bruke nettet eller spille spill. Men ikke samlet i en og samme lille pakke som iPod touch.

Vil du vite mer?
Les hele testen av iPod Touch på Mobilen.no

Klikk på bildet for å forstørre.

Oppgradere?
Har du en iPod Touch som er mer enn ett år gammel, vil vi absolutt anbefale deg å oppgradere. For deg med en 3. generasjons iPod touch er det ikke like godt å si. Der kommer det helt an på hvor mye tid du bruker på å glo på skjermen, og hvor desperat du er etter å kunne ta ikke så veldig gode bilder.

Her kjøper du iPod Touch billigst

Alternativer
Det nærmeste alternativet til iPod Touch er storebror iPhone 4. Den har bedre kamera og skjerm, er raskere og har mulighet til å ringe og surfe over mobilnettet. Men så koster også iPhone 4 med 32 GB godt over det dobbelte av iPod touch med samme kapasitet, og er større og tyngre. Vi kan også nevne at du ikke får en iPhone med 64 GB lagringsplass.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.