RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Irak klar til åpning av nordlig eksportrute

Sist oppdatert:
Irak skal nå være klar til å øke oljeproduksjonen fra de nordlige oljefeltene, og eksportrørledning nordover til tyrkiske Ceyhan skal være ferdig reparert
Det opplyser en irakisk bransjekilde til Dow Jones Newswires.

En beslutning om å øke produksjonen fra de nordlige feltene er imidlertid helt avhengig av at rørledning til havnebyen Ceyhan blir gjenåpnet.

- Vi produserer rundt 400.000 fat pr. dag fra nordlige felt. Vi kan øke så mye som 1,1 millioner fat pr. dag når den irakisk-tyrkiske rørledningen er gjenåpnet for eksport, sier kilden.

Rørledningen har vært stengt siden de amerikanske styrkene gikk inn i Irak i mars i fjor. Det har i perioden siden vært en rekke sabotasjeangrep på rørledningen som har bidratt til å holde igjen eksporten.

Ifølge kilden skal rørledningen nå vært ferdig reparert, men man venter på en politisk beslutning på høyt nivå i forhold til en gjenåpning.

- De ønsker å forsikre seg om at det er god nok sikkerhet på plass før oppstart, sier kilden til Dow Jones.

Iraks eksport ligger nå på 1,7 millioner fat pr. dag, i hovedsak gjennom eksporthavnen utenfor Basra i den persiske gulf.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere