*Nettavisen* Nyheter.

Irak-kontrakt positivt for norske leverandører

Stavanger (NTB): Statoils Midtøsten-sjef, Kjetil Tonstad, mener deres kontrakt i Irak vil gi store muligheter for norsk leverandørindustri.

- Vi i Statoil har vist at vi er konkurransedyktige i oljeindustriens olympiade. Vi bød mot de største og beste i verden som Total, ExxonMobil og BP. Dette er verdens største oljeprovins, og det bør gi perspektiver også for norsk industri, sier Kjetil Tonstad, direktør for Midtøsten i Statoil, til Stavanger Aftenbald..

Sammen med det russiske oljeselskapet Lukoil har Statoil fått rett til å utvinne det gigantiske oljefeltet West Qurna-2 i Irak. Feltet er anslått å inneholde oljereserver på 12,9 milliarder fat olje og er et av de største gjenværende oljefeltene i verden. Til sammenligning er det anslått at oljereservene i Nordsjøen er på 8 milliarder fat.

Feltet i Irak er et såkalt «greenfield», et uutviklet område der alt mangler. Operatøren må gjøre alt fra å bygge veier til å bore brønner og legge rørledninger.

Statoils Midtøsten-sjef anslår at den første brønnen blir boret i løpet av 2011. Det betyr at det ikke vil ta lang tid før de første anbudsrundene er i gang.

- Det er klart at her vil vi følge internasjonale regler for anbudsrunder og inngåelse av kontrakter. Norsk leverandørindustri som vil være med må være konkurransedyktige, sier han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.