RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Irak langt unna for oljeselskapene

Sist oppdatert:
Konsernsjefen i verdens største oljeservicekonsern, Halliburton, mener at de vestlige oljeselskapene kan komme til å måtte vente lenge på en inntreden i irakisk oljesektor
Det kom frem på en orientering Halliburton-sjef David Lesar hadde for investorer onsdag etter å ha vært på en rundt tur i Irak. Halliburton har fått mye kritikk for å ha blitt tildelt brorparten av kontraktene på opprydning og utbedring av Iraks oljeproduksjon og infrastruktur etter krigen. Visepresident Dick Cheney var tidligere toppsjef i selskapet.

Ifølge Lesar vil de lokale oljelederne i Irak i første omgang utvikle kjente ressurser for de gjenopptar forhandlingene de hadde med utenlandske oljeselskaper før krigen.

- Først da vil Iraks oljeindustri begynne å gå etter prosjekter med de store globale enerigprodusenten, sa Lesar ifølge Reuters.

Han advarte mot at det ville gå lang tid før man var der.

- Det vil ta lang tid for Irak å gå gjennom prospektene og kontraktene de har for hånden, sa Lesar.

Ifølge Lesar er de irakiske oljesjefene sikre på at de kan øke produksjonen til nivåene rundt 2,65 millioner fat pr. dag som de hadde før krigen. De planlegger å bruke kontantstrømmen til å utvikle egne prosjekter uten bruk av midler fra de multinasjonale selskapene.

Da ser det bedre ut for oljeserviceselskapene som Lesar mener vil komme inn i det irakiske markedet før oljeselskapene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere