RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Irak pumper i tråd med estimatene

Sist oppdatert:
Oraks råoljeeksport i august endte på 645.000 fat pr. dag i august, rett under det offisielle målet. I september skal eksporten økes med ytterligere 150.000 fat pr. dag
Det er shippingkilder som opplyser dett til Reuters mandag ettermiddag.

De siste skipene med august levert olje seilte fra Iraks eneste fungerende oljeterminal, Mina al-Bakr, sist uke, det var Berge Sigval som lastet for ExxonMobil og Nuri som lastet for Marathon-Ashland.

Totalt skal ti VLCC'er, som kan frakt ti millioner fat hver ha lastet ved al-Bakr-terminalen i løpet av august måned, og gitt en total eksport på 645.000 fat pr. dag.

Ifølge kildene skal terminalen nå være i stand til å pumpe 50.000 fat pr. time, mot kun 10-15.000 ved inngangen til måneden.

Målsetning for de irakiske oljemyndighetene er å øke eksporten til 800.000 fat pr. dag i september. For øyeblikket er et skip inne til lasting, nemlig Frontlines Front Commanche.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere