RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Irak sikter mot 2,8 millioner fat

Sist oppdatert:
Det irakiske oljeministeret sikter mot å øke oljeproduksjonene til 2,8 millioner fat pr. dag innen april neste år. Økt sikkerhet, tilgang på elektrisitet og finansiering vil være avgjørende for planen
Det skriver det arabiske tidsskriftet Middle East Economic Survey i en spesialutgave onsdag, ifølge Dow Jones Newswire.

I dag ligger Iraks oljeproduksjon på rundt 1 millioner fat pr. dag etter at den har økt forsiktig siden krigen som ble avsluttet i april i år. Rett før koalisjonsstyrken med USA i spissen gikk inn i landet hadde landet en kapasitet på 3 millioner fat pr. dag, mens snitt produksjonen i 2002 lå på 2,2 millioner fat pr. dag, ifølge MEES.

Den nye planen som har et perspektiv på ni måneder har en ramme på 1,6 milliarder dollar og er utarbeidet av det irakiske oljedepartementet med hjelp av amerikanske sivile og militære eksperter.

I første om gang skal produksjonen økes til 1,5 millioner fat pr. dag i oktober, og videre til 2 millioner fat frem til desember, før den økes videre til målsetningen om 2,8 millioner fat pr. dag i april neste år.

MEES mener ifølge Dow Jones at planen er optimistiske sett i forhold til problemene med sabotasje og plyndring i tillegg til kraftmangel og finansielle problemer.

Oljedepartementet vil etter planen bruke fjerde kvartal i år til å utarbeide planer som tar sikte på å øke produksjonen utover april målet og tilbake til nivået før den første gulfkrigen i 1991, da produksjonen lå på 3,5 millioner fat pr. dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere