RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Irak vil kreve erstatning for atomreaktor

Bagdad/Oslo (NTB-Nils-Inge Kruhaug): Irak vil kreve milliarderstatning fra Israel for den irakiske atomreaktoren de bombet i 1981.

Statsminister Nuri al-Maliki har bedt FN om bistand og viser til at Sikkerhetsrådet har gitt Irak rett på erstatning for Osirak-reaktoren som ble lagt i grus av israelske jagerfly i 1981.

Sikkerhetsrådet fordømte i en resolusjon i juni 1981 sterkt det israelske angrepet, og anså at «Irak har rett til passende erstatning for ødeleggelsene, og som Israel har innrømmet å stå bak».

Noen slik erstatning har irakerne aldri fått, men statsminister Nuri al-Maliki akter nå med FN i ryggen å gjøre et nytt framstøt, skriver det tyske nyhetsbyrået DPA.

Den irakiske regjeringen vedtok i slutten av november en plan for hvordan de via diplomatiske kanaler skal vinne fram med kravet, og en uavhengig ekspertkomité er opprettet for å vurdere hvor stor erstatning som skal kreves.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere