RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Irak vil samtale om gjenåpning av rørledning

Sist oppdatert:
Den irakiske oljeministeren Ibrahim Bahr al-Uloum planlegger å ha samtaler med saudiske representanter med tanke på en gjenåpning av rørledning til Rødehavet
Iraks rørledning gjennom Saudi Arabia til Rødehavet har vært stengt i over 10 år, men ønsker Irak å se på mulighetene for en gjenåpning.

- Forberedelsene er på gang for å holde samtaler med den saudiske siden for å gjenåpne Irak-Saudi-rørledningen, sitere den irakiske avisen al-Sabah oljeministeren på, melder Dow Jones.

Rørledningen ble bygget 1989, men har vært ute av drift siden Saddam Hussein gikk inn i Kuwait i 1990.

Saudi-Arabia har overtatt den delen av rørledningen som ligger innenfor kongedømmets grenser, og Saudis oljeminister Ali al-Naimi sa nylig at det ikke er snakk om noen råoljeeksport i ledning siden den nå er integrert i Saudis gassnettverk.

Irak trenger ekstra eksportkapasitet siden Basra-terminalen allerede går med full kapasitet, mens den andre hovedeksportledningen til tyrkiske Ceyhan fortsatte r stengt på grunn av sabotasjeaksjoner.

Det skal også foreligge planer om å gjenåpne Iraks andre eksportterminal i den Persiske Gulf, Khor al-Amaya som har en kapasitet på 500.000f at pr. dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere