*Nettavisen* Nyheter.

Iraker (32) knyttes til 17 overgrep

Foto: Holm, Morten (SCANPIX)

Etterlyses internasjonalt.

02.04.11 10:50

Mannen etterlyses for minst seks seksuelle overgrep i Oslo, skriver Dagbladet.

Det foretas nå undersøkelser som kan gi svar på om 32-åringen også kan knyttes til 11 andre overgrepssaker i hovedstaden hvor gjerningspersonen fortsatt er ukjent.

- Vi tror dessverre at han har begått overgrep mot langt flere kvinner, men vi har ingen konkrete spor eller DNA-treff, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde ved Oslo politidistrikt til Dagbladet lørdag.

Jenter i 20-årene
Ifølge politiet skal tre av de seks overgrepene har skjedd i 2007, mens de tre andre skal ha skjedd høsten 2010. Alle ofrene er unge kvinner i 20-åtene med nordisk utseende.

Irakeren skal ha kommet til Norge i januar 2005 som asylsøker. I hovedstaden skal han blant annet ha bodd på et hospits, fram til han ble kastet ut i midten av oktober 2010.

Manglet bevis
I oktober i fjor var han også mistenkt i en overgrepssak og var inne til avhør, men han nektet straffskyld. Politiet manglet spor og han ble dermed løslatt.

Etter en stund fikk politiet DNA-resultatene som avslørte at en og samme person sannsynligvis har stått bak seks overgrep, og politiet mener at det er irakeren som er gjerningsmannen. Nå er han imidlertid sporløst forsvunnet.

- Han er ikke i Norge, fortsetter Rohde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.