RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Irakisk militsgruppe løslot amerikansk gissel

Sist oppdatert:
Bagdad (NTB-Reuters): En tidligere amerikansk soldat er løslatt i Irak etter ni måneder i fangenskap hos en sjiamuslimsk militsgruppe, ifølge irakiske parlamentarikere.

Tilhengere av den sjiamuslimske lederen Moqtada al-Sadr overleverte lørdag en amerikansk statsborger ved navn Randy Michaels til FN-representanter i Irak. Amerikaneren skal ha blitt bortført i juni 2011 av en utbrytergruppe fra den nedlagte Mehdi-militsen, som Sadr ledet fram til 2008.

En video av Michaels ble sendt på den irakiske fjernsynskanalen Bagdadiya lørdag. Sadr-tilhengerne presenterte den løslatte fangen som amerikansk soldat. Michaels sier selv at han tidligere var soldat i det amerikanske forsvaret, men at han var på et sivilt oppdrag da han ble bortført.

Bildene viser en mann iført en amerikansk militæruniform, flankert av parlamentsmedlemmer fra Sadrs sjiamuslimske fløy.

- Vi erklærer løslatelsen av den amerikanske soldaten Randy Michaels, uten noen form for kompensasjon, i henhold til Moqtada al-Sadrs instrukser. Som en gave fra ham til soldatens familie og hans folk, og for å rette opp inntrykket av islam, sier Maha al-Douri, som representerer Sadr-blokken i den irakiske nasjonalforsamlingen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere